sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Käännä se ympäri.

Pyörin hetki sitten jälleen ankaran ahdistuksen kourissa. Mielessäni sätin itseäni kaikista asioista, joita olen tehnyt väärin tai jättänyt tekemättä. Olin itselleni kuin nalkuttava vaimo, joka ei jätä rauhaan. Kunnes...

...päätin kirjoittaa itseni ulos tästä olotilasta. Laitoin ylös muutamia ohjeita itselleni. Jaan ne täällä, teidän kanssanne:

1. Get your shit together, man.
2. Lakkaa märehtimästä - what's done is done.  Ota opiksesi ja keskity siihen, mitä voit tehdä paremmin nyt ja tulevaisuudessa.
3. Vähemmän itseinhoa ja itsensä soimaamista, enemmän rakkautta. Viha ei vie eteenpäin.
4. Muista - sitä niität mitä kylvät. Maailma antaa sitä mitä sinä pyydät.
5. Keskity siis positiivisiin asioihin - huonoistakin päivistä löytyy yleensä jotain mistä olla iloinen tai kiitollinen.

Ja kappas, nämä muutamat asiat nähtyäni konkreettisena tekstinä näytöllä, niitä oli paljon helpompi uskoakin. Olo helpotti ja ahdistus lieveni. Hetkellisen epätoivon vallassa saattaa tuntua siltä kuin kaikki olisi menetetty, mutta harvoin tilanne on todellisuudessa niin paha. Siksipä kannustankin nyt muitakin kokeilemaan tätä, yksinkertaisten neuvojen listaamista itselleen. Mikä hiertää, mihin asioihin voit itse puuttua? Varoitus: Saattaa potentiaalisesti muuttaa päiväsi kulun. 

1 kommentti:

  1. Mua ainakin helpottaa asioiden läpikäyminen ja suuremmin vielä ylös kirjaaminen tai jollekin siitä puhuminen (kunnolla). Ei tarvitse vatvoa ympäriämpärieestaas :(

    VastaaPoista