perjantai 8. kesäkuuta 2012

Köh.

Ja kuinkas sitten kävikään? Flunssa sai mut kiinni kuitenkin. Ja ihan kuin kurkkukipu ja 38 asteen kuume ei olisi ollut tarpeeksi - alaselkä sanoi tänään itsensä irti, kun kumarruin nostamaan lattialta jotain. Olen muutaman päivän kiitellyt itseäni, sillä molemmat olisi ollut aika helposti vältettävissä. Oon aika varma, että viime kuukausina tapahtunut ruokavalion löysentyminen ja liikunnan väheneminen ovat suorassa yhteydessä lisäntyneeseen flunssailuun. Tällä hetkellä on aika selkeää, että kunhan flunssa on taas mennyt ohi, pistän asiat jälleen kuntoon. Ja itseni.

Nyt kyselisin, olisiko kenelläkään neuvoja miten treenata tehokkaasti heikkoa (ala)selkää tai ylipäätään keskiruumista, niin, että se vahvistaisi selkääkin? Mun selkä on jatkuvasti kipeä ja tää on jo toinen kerta vuoden sisään, kun en pysty edes kivutta kävelemään, kun alaselkä on päättänyt ottaa ja räjähtää.

4 kommenttia:

 1. Alaselkäkivut on todella ikäviä. Itsekin niistä kärsin, tälläkin hetkellä, tosin itselläni ne johtuvat kireistä takareisistä/pakaroista. Mutta mikä sitten vahvistaa alaselkää? Käytännössä kaikki vatsalihasliikkeet. Ei oikeastaan ole mahdollista treenata vatsalihaksia treenaamatta samalla alaselkää. Vatsalihasliikkeitä taas on lukeamattomia ja niistä voi valita itselleen sopivia. Itse tykkään treenata vatsaa ja treeneihini taitaa sisältyä yhteensä seitsemän eri tapaa treenata vatsaa.. :)

  VastaaPoista
 2. Täällä toinen selkäkipuilija ja itse olen ainakin saanut neuvoksi treenata erityisesti vatsalihaksia, kivaa vai mitä?

  Perus rutistukset yms. on tehokkaita ja ihan normit selkälihasliikkeet ja niissäkinhän pätee sama homma: jos ei tunnu tekiessä niin eipä ole mitään hyötyäkään tekemisestä. Rikkonaista paikka pitää tietenkin varoa ja suojella.
  Hifistelijä muistaa treenata kaikkia vatsalihaksia ja siitä sitä hyötyä vasta saakin!

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä flunssan keskellä ja toivottavasti paranet pian. Itselläni kymmennes sairaspäivä menossa. Alkaa pikkuhiljaa jo ärsyttää enemmän kuin laki sallii. Etenkin kun en tosiaan yleensä ole kipeänä enkä yleensä tosiaan ainakaan näin pitkään. :(

  VastaaPoista
 4. Moi! Ihan uusi lukija olen. Mutta pakko sanoa tähän että vatsalihakset ja selkälihaksien teko auttaa.

  Paras keino pahinpaan selkäjumikiputukseen oli aikoinaan että rupesin käymään itämäisessatanssissa(vatsatanssia).
  Se hoiti paljon paremmin minun vaivaa (skolioosi)kuin jokaviikkoinen hierojalla käynti!

  Enään en käy siellä, vaan selkä on pysynyt kunnossa päivittäisellä venyttelyllä (jotka muistuttaa epäilyttävästi jooga-asentoja joita opetettiin vatsatanssikurssilla). :)

  VastaaPoista