keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Mene pois, flunssa.

Uusi alku lähti mahtavasti käyntiin flunssalla. Eihän tämä ole vasta kuin ties mones kerta tänä vuonna? Ja juuri kun viime viikolla päivittelin kovaan ääneen, miten kaikki tuntuvat olevan kipeinä, että miten kummassa olen itse onnistunut välttämään sen. En muistanut koputtaa puuta, joten tässä ollaan. Toki se oli myös omaa typeryyttä, sillä en ollut älynnyt varustautua sunnuntain miittiin järkevästi, vaan olin ehkä liian vähillä vaatteilla liikenteessä.

Perjantaina oli viimeinen työpäivä edellisessä työssä ja maanantaina aloitin jo uudessa paikassa. Ja voi pojat, miten onnellinen olenkaan. Kaksi päivää sinnittelin töissä puolikuntoisena, mutta se ei itseä ainakaan haitannut, sillä paikka on yksinkertaisesti niin mahtava, ettei sieltä tosiaan halua olla pois. Tänä aamuna flunssa kuitenkin vei voiton ja päätin tehdä muille ja itselleni palveluksen jäämällä kotiin. Minusta ei olisi ollut mitään hyötyä kenellekään tässä kunnossa. Ja jos joskus haluan olla taas terve, niin parempi levätä, vaikka nolottaa kyllä näin aikaisessa vaiheessa jäädä edes muutamaksi päiväksi sairaslomalle. Mutta minkäs teet.

On kyllä aika tympääntynyt olo, koska a) en halua olla pois töistä, ööh, enää koskaan tuon loistavan paikan takia, b) viime viikolla pääsin jälleen liikkumisen makuun, mutta hyvä putki tyssäsi heti alkuunsa, c) omat keinoni flunssan paranteluun eivät ole kovinkaan terveelliset, joten on tullut syötyä todella huonosti. Olen vetänyt aika paljon turkinpippureita ja muutaman jäätelön kurkkukipuun (helpottaa oikeasti oloa, tai ainakin niin uskottelen itselleni...) Lisäksi en maanantaina väsyneenä jaksanut alkaa pullikoida vastaan, kun mies halusi käydä Kotipizzassa syömässä. Itse otin pepperoni-aura-kotzonen runsaalla valkosipulilla. ja sitä kyllä annoksesta löytyi, huh.

Tässä vain muutamia esimerkkejä. Ollaan myös syöty leffaa katsoessa sipsejä (helpottaa oloa, ööh... ei mitenkään?) mutta ollaan oltu fiksuja, ja ostettu vain pieni pussi, jolloin övereitä sen osalta ei tullut vedettyä. Mutta kuitenkin, luulisi, että kipeänä auttaisi enemmän terveellinen ruoka, ei tuollainen höttö. Mutta jäätelöä nyt vain ei korvaa mikään kurkkukivun lievittämisessä!

Oon mää myös kokeillut hitusen terveellisempiäkin parannuskeinoja ja uskoisin, että niillä on ollut suuri vaikutus oloon, oon nimittäin tehnyt itselleni inkivääri-hunaja-sitruuna-juomaa. Oon pilkkonut 3-5 noin sentin paksuista palaa tuoretta inkivääriä ison teemukin pohjalle ja kaatanut päälle kiehuvaa vettä, antanut muhia siellä hetken ja sitten lisännyt paljon hunajaa ja puristanut hieman sitruunaa juoman sekaan. Toimivaa, mutta myös mielettömän hyvää kaiken lisäksi. Oon sairastanut niin paljon viimeisen vuoden aikana, että mulla alkaa tursuta korvista kaikki hunajateet ja muut, vaan tätäpä inkiväärijuomaa voisi juoda terveenäkin (ja takuulla juonkin). Täytyypä jatkossa varata aina kaappiin inkivääriä, sitruunaa ja hunajaa. Laitoin juuri pienen satsin juomaa tulemaan jääkaappiin, ajattelin kokeilla sitä myös kylmänä. Kuulemma hyvää niinkin!

Mitä ilman ette selviä flunssistanne läpi, oli se terveellistä tai ei? Itselläni usein tuppaa flunssaisena menemään syömiset sellaiseen lohdutus-modeen, "kerta on niin kurja olo, niin ei se haittaa, jos yhden pullan tässä syön". Niin, ei kai se haittaisi, jos se jäisi vain siihen yhteen pullaan...

Flunssa, get the hell out. 

4 kommenttia:

  1. Mie vannon appelsiinin ja raa'an sipulin nimiin. En ole tosin tainnut melkein kolmeen neljään vuoteen mitään kunnon flunssaa sairastaakaan. Heti kun jotain oireita tulee, otan kunnon c-vitamiinikuurin. Hellitän vähän fyysisten juttujen kanssa, mutta en kokonaan, se vain pahentaa. Kevyt joogahetki tai kävelylenkki.

    Hopeateetä juon myös mielelläni. Ja täytyy kyllä myöntää, että jäätelö tai kylmä olut tekee tosi hyvää kipeälle kurkulle (Hetkellisesti). Mutta jäätelön sijasta yritän usein valita, jos nyt ei terveellisemmän, niin ainakin paljon vähäkalorisemman mehujään, tai vaikka twisterin.

    Kipeänä saan yleensä alas vain jotain makeita hedelmiä ja uunipuuroa. Jogurttia.

    jos töihin on vähän puolikuntoisena mentävä, niin.. minulla on kaapissa suomesta raahattu pino finrexinejä, ja jos oikein väsyttää kippaan sen kahviin. Ei kyllä kovin terveellinen paranemiskeino, mutta sillä jaksaa päivän.

    VastaaPoista
  2. Pikaisia paranemisia ja onnittelut uudesta työpaikasta! :)

    Minun "olen kipeenä ja saan syödä mitä ikinä haluan"-herkku taitaa olla jäätelö. Muuten sitä tulee syötyä herkuista vähiten. Sikainfluenssassa olin niin kipee etten pystyny syömään mitään, imeskelin vain jääpaloja. Mutta eihän ne jääpalat auta samalla tavalla ku jäätelö, eihän?! ;)

    VastaaPoista
  3. Inkiväärijuoma tekee kyllä hyvää kun se saa hikoilemaan. Flunssa on kyllä ihan peestä. Nyt tää kiertävä flunssa on vielä erityisen ärsyttävä.

    VastaaPoista
  4. Sulle ois jälleen pieni kiva haaste mun blogissa.. :)
    Ja paranemisia, jos olet edelleen kipeänä :)

    VastaaPoista