lauantai 1. syyskuuta 2012

Zen.


En lakkaa ihmettelemästä mielen voimaa. Eilen illalla oli tosi huono olo, sekä fyysisesti, että henkisesti. Pyörin itkuisena sängyn pohjalla ja olin niin kovin täynnä itsesääliä. Keho tuntui kamalan tukkoiselta yhtäkkisestä, kohtalaisen kuluttavasta liikuntamäärästä ja mieli vaan oli todella apaattinen, vihasin itseäni ja kaikkia muita. Hetken siinä olossa vellottuani, nousin kuin automaattiohjauksella ylös, menin olkkarin matolle istumaan ja laitoin rauhallista musiikkia soimaan, aloin hiljakseen venytellä. Se on kuin jonkinlaista meditointia itselleni. Mieli puhdistuu ajatuksista ja ei ole mitään muuta kuin se musiikki, se hetki. Tällä kertaa kävin myös hieman keskustelua itseni kanssa, mistä huono olo, viha ja ne kaikki negatiiviset tunteet kumpuavat? Tarvitsinko minä niitä? En. Siinä hengitellessä ja venytellessä hoin eräänlaista mantraa. Let the bad things go, take the Beautiful in. Saattaa kuulostaa joidenkin korviin todella naurettavalta, mutta se tosiaan toimii. Ajattelin kaikkia niitä elämänohjeita, joita olen lukenut tai itsekin kirjoittanut. Kävin yksi kerrallaan läpi pahaa mieltä aiheuttavat asiat ja annoin niille luvan mennä. Samaan aikaan hengitin positiivista energiaa sisään, annoin sen täyttää mieleni. Kun puolen tunnin jälkeen avasin silmät, olin kuin uusi ihminen. Keho ei tuntunut enää lainkaan niin kipeältä tai tukkoiselta, ja mielessä vallitsi rauha, tasapaino. 


Olen tainnut tulla eräänlaiseen uskoon. Haukkukaa vaikka hihhuliksi, mutta tästä minä todella saan voimaa - omasta mielestäni. Tuntuu ihan uskomattomalta miten monta hetkeä olen kuluttanut vihaan ja katkeruuteen tai itsesäälissä vellomiseen, kun olisin hetken pysähtymisellä ja pienellä ajattelutyöllä voinut kääntää koko konseptin ympäri. Voisin julistaa positiivisen ajattelun ihmeellisyyttä koko maailmalle, mutta se on löydettävä itse. Muutos ylipäätään on sellainen asia, että se on lähdettävä itsestä. Mutta suosittelen, kokeilkaa. Pysähtykää hetkeksi, sulkekaa silmät ja hengittäkää syvään. Jokaisella hengenvedolla ajatelkaa hengittävänne hyvää energiaa sisään ja pahan ulos. Päästäkää pahasta irti ja noin, se on kadonnut. Sen sijaan mielen täyttää

                   Zen.

5 kommenttia:

 1. Totta, itsekin olen huomannut kuinka huikea voima positiivisella ajattelulla on :)

  VastaaPoista
 2. I'm with you! <3 Olen puhunut ennenkin hengittämisestä ja hetkessä olemisesta paljon, en tiedä oletko kuinka tarkasti lukenut tai seurannut.

  Uskon myös positiivisen ajattelun voimaan, uskoon itseen ja jopa ääneen sanoittuihin affirmationeihin. Kun rakastaa itseään ja luottaa omaan kehoon, se toimii ja ne lukot ja kaikki se henkinen kipu jota kantaa (ja joka manifestoituu fyysisenä) alkaa hiljalleen avautua ja voi 'parantua'.

  Pus & kram<3

  VastaaPoista
 3. Positiivinen ajattelu on mieletöntä!
  Mutta on myös vaikutusta negatiivisellakin ajattelutavalla, joka kietoutuu salamana ympärille kuin käärme vallaten koko mielen.
  Miksiköhän se meneekin niin, että negatiivinen tulee ihan itsekseen ja positiivisen eteen saa tehdä töitä?

  Tuo sinun "meditointisi" kuulostaa ihan samalta harjoitukselta mitä tein itse kun lainasin sellaisen cd:n kirjastosta. Siinä käskettiin myös pahaa mieltä aiheuttavien asioiden mennä pois.

  VastaaPoista
 4. Ei kuulosta naurettavalta, vaan tosi hienolta. Ihmisen mielessä on voima mihin tahansa, kunhan sen vaan saa kaivettua sieltä. Kunhan vain oppisi ajattelemaan positiivisesti silloin, kun sitä eniten tarvitsee. Käytän niin paljon energiaa suotta negatiivisessä kierimiseen. Varsinkin sellaisten asioiden kohdalla, joille en oikeasti voi mitään.

  VastaaPoista
 5. Perusnegatiivisena ihmisenä minun täytyy todellakin tehdä töitä positiivisuuden eteen, mutta onneksi on sinun kaltaisiasi ihmisiä, jotka muistuttavat tasaisin väliajoin siitä, jos itse meinaan unohtaa. Sinulle on tunnustus ilman haastetta blogissani
  http://lyijypallo.blogspot.fi/2012/09/liebster-award.html.

  VastaaPoista