maanantai 18. heinäkuuta 2011

Herkullisia ajatuksia.

Usein kaupassa käydessäni hidastelen tahallaan pulla-, keksi- tai karkkihyllyn kohdalla. Tunnen voitonriemua, kun näiden herkkujen himo ei hallitsekaan minua, vaan minä hallitsen sitä. Katson näitä herkkuja ja ajattelen mielessäni: "Te ette saa minua, vieläkään!" En ole tämän kahden ja puolen kuukauden aikana kertaakaan kiikuttanut kotiin kaupasta karkkia, pullaa tai keksejä. Enkä myöskään ole ostanut sipsejä. Täytyy myöntää, että en ole aina kieltäytynytkään, jos kyläillessä joku näitä herkkuja on tarjonnut, mutta onneksi niitä kertoja on hyvin, hyvin harvassa. Ja silloinkaan kyse ei ole kuin muutamasta karkista.

Yksi asia on kuitenkin minulle vaikeaa, nimittäin kahvilakulttuuri. Rakastan kahviloita ja minusta on ihana käydä kahvilla ystävieni kanssa. Okei, en itse edes juo kahvia, mutta juon kyllä teetä. Usein kahviloiden tiskit ovat täynnä toinen toistaan houkuttelevampia pullia ja leivonnaisia. Näissä tilanteissa oon repsahtanut vähän turhan usein. Itsekuri yrittää huudella takaraivosta ohjeita, joita joskus kuuntelen ja joskus en. No, onneksi en ramppaa kahviloissa kovinkaan usein, joten tuskinpa yksi leivos kerran parissa viikossa haittaa mitään. Tärkeintä on, että en näitä herkkuja kotiin kanna, niin olen ajatellut.

Kaksi ja puoli kuukautta tuntuu hurjalta ajalta olla lähes kokonaan ilman karkkia ja sipsiä. Tumma suklaa on ainoa "karkki", johon olen antanut itselleni luvan, mutta yllätyksekseni en ole sitäkään kuluttanut niin paljoa kuin olisin saanut. Kun ennen olisin syönyt levyllisen tummaa suklaata heti saman illan aikana, niin nyt minulla on säilynyt yksi levy varmaan jo yli kuukauden ja jäljellä on vielä kosolti. Mielestäni mulla on syytäkin olla hieman ylpeä itsestäni. Tää on hieno saavutus! Kun keväinen Niina kantoi kaksin käsin karkkia ja pullaa lähes päivittäin kotiin, tää nykyinen kävelee vaan tyynesti karkkihyllyjen ohi. Kun keväisen Niinan oli joka viikonloppu saatava sipsipussi, oli juhlittavaa eli ei, tää nykyinen Niina valitsee viikonlopun herkuikseen mielummin vaikkapa pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä. Eikä tää nykyinen Niina enää edes juo alkoholia niin usein.

Toisinaan meinaa lannistuminen iskeä ja silloin on muistutettava itseään omista saavutuksistaan. Ehkei sentit katoa niin nopeasti kuin haluaisi tai kilot karise niin vauhdikkaasti kuin toivoisi, mutta siltikin on paljon asioita, joista olla ylpeä ja iloinen. Tiedän, että ruokavaliossani on vielä paljon, paljon parannettavaa, mutta miten paljon olenkaan saavuttanut jo nyt. Enkä olisi tietenkään päässyt tähän yksin. Puolisoni ja läheisteni tuki on ollut korvaamatonta. Heidän avullaan sain tämän muutoksen alulle. Ja teidän kannustuksenne takia olen jaksanut jatkaa, lukijani. Siksipä haluaisin kiittää teitä kaikkia. Olette uskomattomia. Omilla saavutuksillanne motivoitte minuakin tavoittelemaan omia haaveitani! 

6 kommenttia:

 1. Toivon pääseväni samaan, pikku hiljaa pienin askelin. Oon kamala sokerihiiri, diabeteksesta huolimatta, ja ylipaino johtuukin suurelta osin siitä, että olen täysin sokeriaddikti. Mutta kun oon alkanu merkkaileen taas syömisiä kalorilaskuriin, napostelu on jäänyt ja itse asiassa, ei tee mieli herkkuja. Niin paljoa ainakaan etteikö himot menisi lasillisella Zeroa ohitse!

  VastaaPoista
 2. Kaksi ja puoli kuukautta, WOW! nostan hattua

  VastaaPoista
 3. Juhlin täällä omaa viikkoa ilman karkkeja.

  VastaaPoista
 4. Mappe, mullakin napostelu jäi pääasiassa kalorilaskurin avulla ja sitten sitä lopulta huomasi, ettei enää edes tee mieli! En toki ole herkuista luopunut kokonaan, todellakaan, mutta niitä tulee nyt kulutettua paljon vähemmän kuin ennen. Suurin haaste nykyään tuntuu olevan nuo pullat ja leivonnaiset, niitä jotenkin kummasti tekee mieli paljon enemmän kuin esimerkiksi karkkia tai sipsiä.

  Ja pampula, onnea viikosta! Sekin on jo hyvä juttu. :)

  VastaaPoista
 5. Onnea kahdesta ja puolesta kuukaudesta, se vaatii itsekuria! :) Löysin tänään sinun blogisi, sulla on todella kiva tapa kirjoittaa ja terve asenne laihduttamiseen, sait heti uuden lukijan. Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
 6. Kiitos ja tervetuloa, Brego! Ihana saada uusia lukijoita! :)

  VastaaPoista