sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Puhdistuskuuri.

Mun olo on jo hetken ollut todella kehno. Väsymys, turpeus ja tukala olo ovat seuranneet mua päivästä toiseen. Oon lukenut erilaisista mehupaastoista ja muista puhdistautumiskuureista, mutta en ole oikein uskaltanut perehtyä niihin sen kummemmin. Mutta tiedättekö mitä tein pari päivää sitten? Kävelin apteekkiin ja ostin itselleni MethodDrain Detox Express -kuurin. Täällä MethodDrain Detoxista kerrotaan näin: 

"Kuona-aineet ja erilaiset ympäristömyrkyt kuormittavat elimistöä ja voivat häiritä sen toimintaa. Myrkkyjä ja kuona-aineita kertyy jokaisen kehoon etenkin ravinnon ja hengitysilman mukana, mutta lisäksi monen elimistöä kuormittavat alkoholi, tupakka ja lääkkeet. Aineenvaihdunta synnyttää aina myös kuona-aineita, ja esimerkiksi stressi lisää niiden määrää. Elimistö pyrkii säätelymekanismeillaan säilyttämään tasapainon mahdollisimman pitkään, mutta ylikuormitetun kehon toiminta menee lopulta raiteiltaan. Merkkejä kuona-aineiden kertymisestä saattavat olla muun muassa väsymys, päänsärky, hidastunut ruoansulatus, eloton ja väritön iho, ihon epäpuhtaudet ja mahdollisesti kuivuus tai rasvaisuus, tukkoinen ja raskas olo, heikentynyt vastustuskyky, turvotus ja selluliitti. Detox-kuurin tarkoituksena on puhdistaa elimistö näistä elimistöä kuormittavista aineista ja vaikuttaa sitä kautta hyvinvointiin. Puhdas ja terve keho voi hyvin ja esimerkiksi rasvakertymiä pystytään poistamaan helpommin puhdistuskuurin jälkeen.

Detox-kuurista on usein sanottu osuvasti, että se on paasto ilman paastoa. Sillä saadaan samoja hyötyjä kuin paastosta, mutta huomattavasti hellemmällä tavalla. Detox-kuurilla ei tarvitse kärsiä nälästä ja sen aiheuttamasta pinnan kiristymisestä. Kun keho saa riittävästi puhdistustyöhön ja tasapainoiseen toimintaansa tarvitsemiaan ravinteita, sen ei tarvitse siirtyä ”säästöliekille” eikä aineenvaihdunta hidastu sen takia." 

Tummensin oireet, joita minultakin löytyy. Olin lukenut tästä jo aiemmin ja harkinnutkin kuurin aloittamista, mutta oikeastaan vasta nyt sain aikaiseksi. Viime viikko oli hirveä, en oo hetkeen voinut niin huonosti tai ollut niin väsynyt, joten tää kuuri tuli toivottavasti ihan oikeaan saumaan. Nyt vain jännityksellä odottelemaan oonko kuurin jälkeen yhtään pirteämpi tai puhtaampi.



Valitsin Express-paketin sen nopeuden takia. Tämä nimensäkin mukainen pikakuuri kestää 7 päivää, kun normaalisti se kestäisi 20 päivää. Detox-kuurin jälkeen on kehitelty nautittavaksi myös MethodDrain Slim, joka helpottaa laihtumista ja painonhallintaa, mutta siihen en vielä toistaiseksi lähde. Haluan ensin kokeilla onko Detox-kuurista mitään hyötyä minulle. Express -kuurin ostin Seppälän Prisman apteekista ja se maksoi 16 euroa eli oli hieman edullisempi mitä odotin. Jokaiselle päivälle on varattu yksi 15 ml nesteputeli, jonka sisältö sekoitetaan lasilliseen tai 0,5l pulloon vettä. Tämä coctail sitten nautiskellaan päivän mittaan. Kuurin aikana suositellaan syömään terveellisesti eli paljon kasviksia, hedelmiä, pähkinöitä ja kalaa. Kahvi, alkoholi, maitotuotteet, liha, sokeri, suola, valkoiset jauhot, tupakka, kovat rasvat ja pitkälle prosessoidut ruuat ovat vältettävien aineiden listalla. Lihaa ja maitotuotteita jään kaipaamaan, mutta onneksi viikko on lyhyt aika. 

Tänään on kuurin ensimmäinen päivä. Ajattelin raportoida viikon mittaan kuurin sujumisesta, onko olo yhtään parempi, jne. Tällä hetkellä en osaa kertoa muusta, kuin tästä nesteestä. Makuna on granaattiomena ja passionhedelmä, mutta ensivaikutelma mausta oli, hmm, ei-niin-positiivinen. Ei tuo maistu ollenkaan pahalta, mutta oon toki parempia makuelämyksiä elämässäni kokenut. Neste muistuttaa aikalailla yrttiteetä, yllättäen.

Jos tulee jotain kysyttävää niin kerron mielelläni sen mitä tiedän.

3 kommenttia:

  1. Itekin oon miettinyt tuollaisen kuurin hommaamista, kerroppa tosiaan miten sulle käy niin ehkä yllätän itsenikin apteekista :)

    VastaaPoista
  2. Jees! Koetan päivittäin vähän kerrata onko selviä muutoksia tapahtunut ja sit viikon päästä tulee yhteenveto. Vessassa ainaki on saanu rampata. :--D

    VastaaPoista
  3. Mie odotan myöskin tilannepäivityksiä. ;) Alkoi kiinnostaa itseäkin... Jos jollain vaan saisi tätä väsymystä ja vetämätöntä oloa pois ja painonpudotustakin autettua, niin kokeilen ehdottomasti!

    VastaaPoista