perjantai 22. heinäkuuta 2011

My Fitness Pal vs. Kiloklubi

Nonniin. Ilokseni voin kaiketi todeta, että paino on heilahtanut alaspäin, pitkästä aikaa! Ei tosin muuta kuin vaivaisen kilon, mutta kilon kuitenkin. Tahti on ollut pöyristyttävä, kokonaiset kaksi kiloa kesän aikana! Just joo. Arvaatte varmaan miten toukokuun viiden kilon pudotuksen jälkeen oon kiristellyt hampaita ja repinyt tukkaa kun vauhti on hidastunut näinkin dramaattisesti. Varsinkin kun oon aina pysynyt kohtuudessa, eikä suurempia ylilyöntejä ole tapahtunut. Eikä voi sanoa, etten olisi liikkunutkaan. Perhana. Mutta maltti on kaiketi valttia... Ei pidä hoputtaa itseään tai kehoaan liikaa. Keho menee mitä ilmeisimmin omalla tahdillaan. Vaikka rehellisesti puhuen, saisi kyllä välillä kuunnella minunkin toiveitani...

Apatia on kulkenut tiukasti mukana edelleen. Syytän hellettä, ettei ole juurikaan ylimääräistä energiaa, hyvä jos saan tehtyä välttämättömimpiä askareitakaan. Eilisen treeninä toimi apinan raivolla toimitettu kämpän (tai läävän) siivous. Noudatin ystäväni vinkkiä ja toin lisäpotkua siivoamiseen laittamalla treenimusiikkia soimaan ja siivoamalla hitusen ponnekkaammin kuin yleensä. Tällä helteellä hiki kyllä irtosi! Eikä menneet hukkaan ne kolme tuntia.
    Oon pitänyt hieman taukoa tanssimisesta, lähinnä penikkakivun takia ja koska näyttää olevan sen aika muutenkin. Välillä rakkaimpaankin harrastukseen iskee sellainen tympääntyminen, että parasta antaa hetken olla. Kiinnostus liikkumiseen on tällä viikolla muutenkin ollut melko heikoilla kantimilla, mutta oon yrittänyt ruokavaliolla kompensoida liikunnan puutetta. En siis ole sortunut ahmimaan tai lohtusyömään, vaikka huonoja päiviä onkin.

Oon vähän hämmentynyt. Viikko sitten liityin kiloklubin jäseneksi, ihan kokeilumielessä. Aluksi (ja edelleenkin) sivusto vaikuttaa hieman sekavalta ja kaipaisin siihen jotain toimintoja mitä MFP:ssä on, esimerkiksi sovellusta puhelimeen (se tosin ei ole tärkein), mahdollisuutta lisätä listaan uusia ruoka-aineita, joita ei löydy, laajemmat tilastot ja niin edelleen. Kiloklubissa on tietysti hienoa se, että se on suomenkielinen, syömäni ruoat suurimmaksi osaksi todella löytyvät listoilta, sekä ne ärsyttävät pallot, jotka kertovat miten tulisi syödä tai liikkua. Mutta mua ihmetyttää. MyFitnessPal ohjeistaa mua syömään 1260 kaloria päivässä, kun kiloklubin mukaan mun pitäisi syödä yli 1700 kaloria (en oo oikein sisäistänyt tuota taulukkoa). Kumpaa tässä nyt uskoisi sitten? Ehkä parempi pysyä jossain siinä välillä. Oon joka tapauksessa päättänyt pitäytyä molemmilla sivustoilla mukana. Kiloklubin avulla itse päätarkoitus eli kalorien laskeminen on sinänsä helpompaa, mutta MyFitnessPalissa on ihan mieletön yhteisö, jota en vielä haluaisi täysin hyljätä. En oo kiloklubin foorumeille vielä uskaltautunut, mutta ehkäpä pian senkin teen.

  Ihanaa viikonloppua lukijoilleni!

8 kommenttia:

  1. Hui, miten MFP voi ehdottaa sulle noin vähän kaloreita?? Onko sinulla joku mieletön tavoite siellä? Liikut kuitenkin vielä kaiken energian päälle. Minulla se näyttää jokseenkin järkevää määrää, ellei jopa hieman liikaakin.

    Olen vertaillut tähän energiamääriä ja omia tavoitteitani: http://www.healthyweightforum.org/eng/calculators/calories-required/

    En tiedä kauheasti miten korkealla kalorimäärät pitäisi olla, mutta muutamassa paikka oon nähnyt sen, että peruskulutuksessa laihduttaessa pitää vähentää n. 500 kaloria, niin se on elimistölle helppo pala. Isossa painossa peruskulutus on vielä huomattavaa. Tiedä sitten näistä.....

    VastaaPoista
  2. Tavoitteeksi olen My Fitness Paliin laittanut 2 paunaa eli noin kilon viikossa ja koska näin kesällä työttömänä mun päivät on melko kevyitä, se antoi tuollaisen lukeman. Ehkä pitäisi itselläkin ottaa hieman enemmän selvää näistä kaloreista, niin tietäisi ainakin mitä tekee ja miksi eikä vain orjallisesti seuraa jotain ohjelmaa. :D

    VastaaPoista
  3. kiloklubissa on mun mielestä hämärät ne aktiivisuustasot ja ne varmasti vaikuttaa noihin kalorimääriin.. siellä foorumilla on semmonen kysymysosio niin siellä joku kysyi että mikä olisi aktiivisuustaso jos joutuu töissä koko päivän kävelemään ja pyöräilee töihin ym. ja liikkuu vielä vapaa-aikana, niin jos noi vapaa-ajan liikunnat haluaa erikseen merkitä niin pitäis valita ihan niitä alimpia aktiivisuustasoja.. tai näin ainakin itse ymmärsin..

    VastaaPoista
  4. Älä laske kaloreita :)
    syö pääasiassa kasviksia, hedelmiä ja marjoja, pähkinöitä, kalaa, täysrasvaisia maitotuotteita ja munia. Kohtuudella, kyllä keho kertoo :) ja liikuliikuliiku. Ota tavoitteeksi puolen tunnin aamupyrähdys aamuisin.

    Tiedän, että tiedät tuhannet keinot kuinka laihtua, mutta tän postauksen perusteella ajattelin vähän vinkata toisenlaista näkemystä kuin kaloreiden laskeminen :) tsemppiä sinulle!!

    VastaaPoista
  5. Idina, muakin hämmensi ne aktiivisuustasot tosi paljon. Muutenkin, tuntuu että kiloklubissa annetaan ihan liian vähän vaihtoehtoja. Esimerkiksi kiloklubi itse määrää painonpudottamistahdin eikä siihen voi itse mitenkään vaikuttaa. Hölmöä!

    Anonyymi, kiitos vinkistä. Kieltämättä melkein kolmen kuukauden kalorienlaskemisen jälkeen siihen on hieman kyllästynyt ja nyt oikeastaan jo osaakin syödä oikein kaloreita laskematta. Kyllä mä silti ajattelin edelleen käyttää kalorilaskureita tukena tässä painonpudotuksessa. :) Mut kiitti silti!

    VastaaPoista
  6. Tuntuu kyllä hurjan pieneltä tuo kalorimäärä! Itse suosittelisin pysymään tuossa 1500 kcal yläpuolella kuitenkin. KK suosittaa minullekin hirveitä kalorimääriä (esim. tällä viikolla 1940kcal/vrk), mutta oikeasti pysyn siellä 1500-1700 kieppeillä. Silloin painonpudotustahtini on ollut suunnilleen 500g-1000g/vko. Oikein hurjaa tahtia ei tietysti kannata pitää, ettei kroppa jää vaille ravintoaineita tai paino lähde lihaksista. KK on hyvä apuväline, mutta itsekään en ihan kaikkea siellä allekirjoita. Karppauksen hehkutusilmiö foorumilla on noussut niin kamalaksi, että keskustelut skippaan yleensä melko nopeasti. Sitä vertaistukea yms saa niin hyvin täältä blogimaailmasta, täällä on niin kivan pienet piirit. :D

    VastaaPoista
  7. Aivan. Ehkä tää mun painonjumitus on johtunutkin siitä, että en oo syönyt tarpeeksi? Ehkä keho on siirtynyt säästöliekille, en tiedä.

    Jotenkin vähän aristelen foorumeille osallistumista, koska tiedän kokemuksesta miten suomalaisilla tuntuu olevan hirveä lynkkauskulttuuri, etenkin kun voi kasvottomana esiintyä netissä miten haluaa. Siksi vähän pelottaa, että jos kiloklubinkin foorumeilla on samanlaista. Mutta senhän näkee vasta kun kokeilee... Onneksi täällä blogimaailmassa on paljon mukavia ja kannustavia ihmisiä! :)

    VastaaPoista
  8. KK:ssa ei oo kyllä mun mielestä ollut tollasta lynkkausmeininkiä. Foorumilla (ainakin niissä aiheissa joissa itse kirjoitellut) ei oo tullut vastaan mitään haukkumista tms. Välillä kyllä joissain ketjuissa on tappelua mielipiteistä, mutta muuten kyllä tykkään.

    Itsekin välillä mietin, et kuinka paljon sitä oikeen pitäis syödä kun kk antaa 1600 kalorii mulle päiväsaanniks. Kun tarkemmin miettii: jos laiskottelen koko päivän tietokoneella / tv:tä katsoen niin enhän mä kuluta juur yhtään. Mut sit jos on koko päivän aktiivinen ja käy liikkumassa tms niin kuluttaa hurjasti enemmän. Ja silti pitäis syödä yhtä paljon.. En oikeen ymmärrä... :)

    VastaaPoista