keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Huonoja päiviä ja omenamuffineja.

Tää viikko on alkanut hirvittävän huonosti. Oon vain vellonut epämääräisissä negatiivisissa tunnelmissa, eikä liikkumiseenkaan ole ollut hirvittävästi ylimääräistä intoa. Maanantaina sain kuitenkin jumppailtua 20 minuuttia ja käytyä 45 minuutin kävelyllä, tänään tanssin 35 minuuttia, mutta sekään ei sujunut niin vauhdikkaasti kuin aiemmin. Olin tänään huomattavasti lepsumpi, johtuen inhottavasta kivusta sääressä. Penikkataudin poikaista kenties? Joka tapauksessa, kaikki tuntuu tällä viikolla tervan nielemiseltä. Eilinen oli pahin, en saanut itseäni koko päivänä ylös sohvalta, vaikka tiesin, että pienikin ulkoilu saattaisi auttaa aukaisemaan päänsisäisiä solmuja.

Nyt on vain meneillään totaalinen tympääntyminen kaikkeen. En tiedä mitä tehdä.

Onneksi en tympääntyneisyydessäni ratkennut ahmimaan. Itseasiassa olen melkein unohtanut syödä, antanut nälän kurnia vatsassa liian pitkään. Sekään ei ole hyvä. Mutta ettei menisi ihan negailuksi koko merkintä, niin voisin kertoa, että tänään kuitenkin tein muffineja! Veljeni vahti pientä kissaamme viikonloppuna, joten ajattelin leipoa hänelle jotain palkkioksi. Tein muffineita sellaisella ohjeella, että on itselläkin varaa ainakin yhden maistaa. Ohjeen idean löysin täältä, mutta muokkailin sitä hieman omanlaisekseni joidenkin aineiden puuttuessa kaapista. Niin ja mustikat tietysti korvasin omenalla.

Omenamuffinit / 18 kpl.

1 omena kuutioituna
3 dl sämpyläjauhoa
2 dl kaurahiutaleita ja kauraleseitä (Elovena plus)
3 rkl hunajaa
0.5 dl hedelmäsokeria
0.75 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
4 dl maustamatonta jogurttia (itse käytin 2 prk bulgarian jogurttia)
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelia
0.5 tl suolaa

Ohje on yksinkertainen:

Kuori ja pilko omena pieniksi kuutioiksi. Sekoita öljy, jogurtti, kananmunat, hunaja ja hedelmäsokeri keskenään. Sekoita erillisessä astiassa kuivat aineet ja sen jälkeen sekoita ne jogurttiseokseen joukkoon. Lisää omenat ja kääntele taikinaa kevyesti, kunnes kaikki on sekaisin. Kaada taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Muffinit ovat valmiita kun pintaa painaessa se pompsahtaa heti takaisin muotoonsa, näin kerrottiin alkuperäisessä ohjeessa.

Yhdessä muffinissa on kiloklubin mukaan 131 kcal. Ei siis kovinkaan paha, kun vertaa normimuffineihin, joissa saattaa helpostikin olla 300-600 kaloria. Yhden ehdinkin jo syömään ja herkulliselta maistui. Suosittelen!

(Ja pahoittelut kuvattomuudesta!)


2 kommenttia:

  1. Minnuu jo etukäteen hirvittää, miten pääsen yli ensimmäisestä vastaavasta fiiliksestä ku mitä sie oot nyt potenut. Herkästi tulis varmaankin sorruttua ahtamaan ruokaa ja jätettyä liikkumatta...

    Mutta ole ihmeessä ylpeä itsestäsi: ruoan suhteen kuri on kestänyt noissa fiiliksissäkin! Hienoa!

    VastaaPoista
  2. Silloin täytyy kuunnella kehoa. Ei liikunnan skippaaminen aina ole pahitteeksi, kunhan ei tee siitä itselleen tapaa, vaan jatkaa sitten vaikka seuraavana päivänä. Ja sama homma ruuan kanssa, jos tulee sorruttua, niin ei auta kuin aloittaa taas alusta, niin usein kuin tarve vaatii. :>

    Kiitos paljon tsemppaamisesta Mappe! :>

    VastaaPoista