maanantai 23. tammikuuta 2012

Strike a pose!

Tammi-helmikuun ajan Killerin Tanssiteema-tunneilla opetellaan Voguingia. Oon käynyt nyt muutaman kerran alkeistunnilla ja täytyy kyllä sanoa, että olen menettänyt sydämeni aivan täysin. Se on aivan mahtavaa! Erityisen suuri kiitos innostumisestani kuuluu tanssinopettajallemme Elinalle. Hänen tuntinsa ovat aina mielettömän hauskoja ja ihmisenä hän on todella inspiroiva. Haluaisin joskus olla hänen kaltaisensa. :)


 Voguingista kerrotaan näin täällä:
"Voguing on tanssilaji, jota käytetään nykyisin mm. muotinäytöksissä. Se on syntynyt New Yorkin homoklubeilla 70–80 -luvun taitteessa ja saanut inspiraationsa muotikuvista ja malleista. Poseerauksissa ajatellaan pysähdyksiä ja valokuvia, kuten kuuluisan Vogue-muotilehden sivuilla. Vogueta voidaan kuvailla tanssiksi, jota tanssitaan kaksiulotteisesti kolmiulotteisessa tilassa ja pääosassa siinä ovat suorat linjat sekä vartalon kauniit asennot. Voguing -tanssityylistä kerrotaan lisää mm. dokumentissa "Paris Is Burning". Lajin teki aikanaan kaupallisesti tunnetuksi Madonna "Vogue" -musiikkivideollaan vaikka jo sitä ennen kyseistä tanssilajia näkyi musiikkivideoissa (esimerkkinä "Deep in Vogue", jossa tanssii yksi lajin pioneereistä, Willi Ninja). Voguingissa tärkeää on naisellisuus, vaikkakin sitä voi tanssia myös maskuliinisesti. Lajiin liittyy vahvasti esittäminen, asenne ja roolin ottaminen ja siinä keskitytään paljon käsien ja vartalon hallintaan."  


Kannattaa myös tsekata tämä video. The Voguers -tanssiryhmä esiintyi Talentissa viime syksynä ja videolta näkee heidän upean esityksensä ja tietenkin myös tätä tanssityyliä. Oon ihan liekeissä kun vaan katson tuota, haluan niin palavasti päästä taas tiistaina alkeisiin (ja ekaa kertaa myös keskiviikon jatkotunnille!)

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan Voguingia, jos siihen vain mahdollisuus on! Tähän loppuun haluan vielä jakaa erään videon ja kappaleen, jonka tahtiin ollaan voguingia veivattu. Kiitos nam!




3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tuu kokeilemaan! Killerille pääsee ilmaiseksi kokeilemaan, kun vain täyttää nettisivulla tämmöisen: http://www.killerinliikunta.fi/liikuntakeskus/index.php/tule-tutustumaan-killerille?view=rsform :) Sitten sieltä otetaan yhteyttä ja voi sopia milloin ja mille tunnille haluaa tulla tutustumaan. :)

      Poista
  2. No oon käynyt killerillä jo kahdesti tutustumassa. En kehtaa kolmatta kertaa :D

    VastaaPoista