maanantai 6. kesäkuuta 2011

Tökkii, tökkii.

Tän päivän suunniteltu tanssitunti jäi väliin, kun vatsa heittäytyi hankalaksi. Oikeastaan se on temppuillut keskiviikosta asti enkä ymmärrä minkä takia. Puuttuuko mun ruokavaliosta jotain vai onko siinä jotain liikaa? Oonko saanut jostain jonkin lievän vatsataudin? Tää näkyy jo yleisessä voinnissa ja tanssiminenkin on tuntunut olevan nihkeämpää ja hieman raskaampaa kuin aiemmin. Senpä takia päätin pyhittää tän päivän lepäämiseen, tosin nyt illalla oli pakko vähän purkaa turhautumista 20 minuutin kuminauhajumpalla. Vaikka oon keskiviikon jälkeen syönyt terveellisesti ja pysynyt hyvin (vähän allekin) päivittäisessä kaloritavoitteessani, niin silti paino näyttää vaan nousevan. Siksi oonkin tänään kävellyt ympäri kämppää vuoroin mahaani pidellen ja vuoroin hiuksia repien. Helkkari. Oon vaan niin malttamaton! Täytyy vain hyväksyä, että vastoinkäymisiä tulee ja kaikki ei aina suju kun tanssi. Ei edes tanssi. Mutta kunhan jatkan samaan malliin, taistelen tavoitteideni puolesta entistä kovemmin, niin vielä jonain päivänä saavutan ne.

Laskin itselleni uuden kaloritavoitteen päivälle, sillä nykyään mun peruspäivät on suhteellisen kevyitä, kun ennen (koulupäivinä) ne oli kohtuullisen kuluttavia, seisomista suurimman osan päivästä. Ja koska painoakin oli pudonnut ihan kohtalaisesti lähtötilanteesta, niin MyFitnessPal itse ehdotti uuden tavoitteen laskemista. Ennen se oli siis 1520 kcal päivässä ja nykyään 1270 kcal, edelleen tavoitteena pudottaa painoa noin kilon viikossa.

Mietiskelin tuossa jogurttihedelmien terveellisyyttä ja no, epäterveellisyyttä. En varsinaisiin ravintoarvoihin oo tutustunut, mutta kun tutustuin muutamiin jogurttipäällysteiden resepteihin, niin nehän on suurimmaksi osaksi pelkkää sokeria. Toki niissä hedelmissä on kuitua, vitamiineja ja kivennäisaineita, mutta kumoaako jogurttipäällyste kuivattujen hedelmien terveysvaikutukset?
     Päätinpä siis tehdä muutaman hassun kokeilun pelkällä jogurtilla, mansikoilla ja banaaneilla. Laitoin tavallisiin muffinivuokiin muutaman mansikan ja kaadoin päälle pari ruokalusikallista jogurttia. Vuoat laitoin pakastimeen kylmenemään. Toinen kokeilu koostui pilkotuista banaaneista, jotka myös heitin pakkaseen jäätymään. Nyt vaan jään jännäämään saanko näistä uuden terveellisen naposteltavan. Mulla ei oo aavistustakaan miten tää mun kokeilu päättyy, mut toivon, että hyvin. Jos ei muuta, niin jäädytettyä banaania ainakin voi käyttää smoothieissa. Ja onpahan ainakin viilentäviä naposteltavia näin kuumaan kesäaikaan, ei tarvitse jäätelöön sortua!

4 kommenttia:

  1. Turkkilainen jogurtti (rasvapitoisuus korkeahko, mutta se maku - mmmmm!) + marjat. Et tarvitse muuta, kun alat tälle linjalle :D

    Karppaajathan vannovat ko. jogun nimiin. Joten sitä kokeilemaan, unohda suosiolla ne "terveysjogurtit" ja sokeripommijogurtit, kalorimäärä voi hämätä mutta voi sitä lisäaineiden määrää!

    Kivaa viikkoa =)

    VastaaPoista
  2. Kuumuus turvottaa ja näin ollen saattaa näkyä painon nousuna.Nythän on alkanut jo aika lämpimät kelit :)

    VastaaPoista
  3. Sokeri on mielestäni (edellisiä kompaten) niitten lisäaineiden ohella painon pudottajan pahin vihollinen. Sokeri on ihana kun se saa verensokerit heittelemään ja se ns. sugar rush on ainakin oma heikkokohtani kun tuntuu niin kivalta :)

    VastaaPoista
  4. Reetta, turkkilaista jogurttia yleensä suosinkin, vaikka hirvittää se kalorimäärä (120kcal/100g), mut parempi kai syödä sitä (pienempinä annoksina), kuin älyttömästi jotain lisäaine-sokeri-coctailia.

    Minni.hiiri, tuotapa en tiennytkään! Senköhän takia mulla onki viimepäivinä ollut ihan turpee olo, vaikka oon liikkunut paljon ja syönyt terveellisesti? Hmmh. Alan tulla jo kärsimättömäksi, koska tää ei oo mitenkään mukava olotila.

    Ja Milka, oon aika hyvin onnistunut välttämään turhia sokereita ja karkinhimo on kadonnutkin lähes kokonaan. Tosin täytyy varmaan jättää ne kuivatut jogurttihedelmätkin vähemmälle, vaikka enpä niitäkään oo kuin muutamana päivänä syönyt.

    VastaaPoista