keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Kipparikalle.

Kuten olen mainostanutkin, olen alkanut oikein urakalla kokeilla vihersmoothieita. Oon toistaiseksi ollut aika tylsä ja tehnyt smoothieni aina samaa kaavaa - jotain salaattia (useimmiten sitä tammenlehtisalaattia), banaania, jotain hedelmiä tai marjoja, maustamatonta juggea, chia-siemeniä, pellavansiemenrouhetta ja kauraleseitä. Ehkä myös vähän hunajaa. Ja joskus myös sitruunamehua.
      Koska halusin vähän  irroitella, ostin tammenlehtisalaatin tilalle tuorepinaattia. Eilen kokeilin sitä ekaa kertaa, ja sillä aikaa kun erottelin isosta pussista hyvät lehdet pienempiin pusseihin ja nuutuneemmat lehdet roskiin, mietin, että mihinköhän tässä on nyt ryhdytty. Mulla on vähän ristiriitainen suhde pinaattiin. Rakastan pinaattilättyjä yli kaiken, mutta pinaattikeittoa en vain pysty syömään. En mitenkään, jokin siinä vaan tökkii ja pahasti. No, siinä erottelua tehdessäni jo pelkkä tuoksu sai minut muistelemaan pinaattikeiton syömisen ihanuutta. Kauhulla odotin miten pinaatti sopisi tulevaan aamupalaani. No, selvisi, että ihan hyvin. Tällä kertaa pistin smoothieehen sitä pinaattia kourallisen, lorauksen valmista sitruunamehua, omenan, pakolliset siemenet ja leseet sekä maustamatonta jogurttia. Banaanin jätin pois tällä kertaa, koska yhdessä jonkin ainesosan kanssa se on tuonut liikaa mieleen ne mainitsemani hammaslääkäreiden banaanin makuiset töhnät.
       Smoothie oli jälleen ihan juotavaa. Mutta ei se kyllä mitään hyvääkään ollut. En syytä pinaattia, vaan itseäni, sillä yleisesti taidan tehdä jotain väärin. Smoothieni kaipaavat jotain, mutta en oikein tiedä mitä se voisi olla. Ehkä pitäisi jättää se jugge pois, edes kerran.

No, ajattelin jatkaa kokeilujani, mutta luulen tarvitsevani pienen tauon noista vihersmoothieista. Tänään aamupalan (kyllä, nythän on vielä aamu) ja lounaan virkaa saa toimittaa ihan perus hedelmä-marja-smoothie. Pinaatit jätän pois. Mutta koska tuota pinaattia on niin tuhottoman paljon, kaipailisin vähän reseptivinkkejä, mihin tuorepinaattia voi oikein käyttää?


Source: google.fi via Niina on Pinterest

7 kommenttia:

  1. Esim. paistettuja kanapihvejä vaikka riisin kanssa ja siihen kylkeen paistettua pinaattia, vihreitä papuja, parsaa, kukkakaalia tms. Suht kuivalla pannulla ja öljyssä eri aikaan kanan kanssa. Sit vaikka kermainen sienikastike jos tuntuu liian kuivalta muuten ^^ Maustus mm. chilillä, pippurilla, suolalla, soijakastikkeella.. Mielikuvitus rajana.

    VastaaPoista
  2. Itsetehdyt pinaattilätyt on superihania!! Maistuvat oikeastaan ihan tavallisille lätyille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. :> Täytyisi kyllä taas tehdä niitä, pitkästä aikaa!

      Poista
  3. Mää laitan nykyään lähes jokaiseen salaattipohjaan pinaattia (jos on siis sitä laatua, joka kelpaa raakana käytettäväksi). Yksi salaatti mitä teen useasti kuukaudessa koostuu pinaatista, tammenlehväsalaatista (50/50 jako), kirsikkatomaateista, punasipulista, halloumista ja kevyesti paahdetuista pecanpähkinöistä. NAM! Alkuperäisessä Sportin reseptissä oli lisäksi katkarapuja ja omenaa.

    VastaaPoista
  4. Pinaatti on ihanaa! Palak paneer on varmaankin parasta, mitä siitä voi tehdä. Monissa muissakin intialaisissa ruoissa se loistaa.

    Ja kuten sanottu, salaatissa se on hyvää, näyttääkin vielä namilta, tuoreena tai lämpimänä. Pinaatti on hyvää, kun sitä paistelee pannulla sipulin ja valkosipulin kanssa, Espanjassa mukaan laitetaan tomaattiakin, mutta kasvihuonetomaatit ovat juuri nyt aika ällöä. Päälle vaikka siemeniä, pähkinöitä ja fetajuuston muruja tai kokonainen salaatti.

    Itse suunnittelin tekeväni lähiaikoina näitä. Tämäkin on käynyt mielessä. Ja pinaattilohi kuulostaa kivalta myös! Lohen lisäksi katkaravut varmaan passaavat hyvin.

    VastaaPoista
  5. Ihana smoothie tulee, kun laittaa siihen pinaatin lisäksi ananasta (mielellään tietty tuoretta) ja avokadoa. Vettä maun mukaan. :)

    VastaaPoista