maanantai 9. huhtikuuta 2012

Ainotar, pyöräteiden kuningatar.


Ainotar-parkani on kokenut hieman kovia.

Pyörätiet alkavat jo pikkuhiljaa olla sulia ja mieltäni suorastaan kihelmöi päästä pyöräilemään. Oma Ainottareni vain edelleen odottaa varastossa korjaustaan. Siinä on takapyörän vanne vääntynyt ihan kelvottomaksi, joten uuden osto taitaa olla edessä. Harmillisesti kolmen vaihteen pyörään vastaava vanne maksaa maltaita, joten en tiedä pitääkö minun tyytyä halvempaan vaihtoehtoon ja tehdä armaasta ratsustani vaihteeton. Täällä Jyväskylässä vaan on niin hirveästi mäkiä, että vaihteet olisivat olennaisen tärkeä juttu. Kovin mukava ei ole ylämäkiä polkea ylös (mahdollisesti) raskaalla pyörällä. Ja on selvää, ettei tuollaisella mummomallin (vaihteettomalla) pyörällä kovin pitkiä reissuja tehdä. No, kunhan työmatkat pääsisi kulkemaan, niin olisin tyytyväinen! Ja jos rehellisiä ollaan, niin muut kuin mummomallin pyörät mulle ei kyllä kelpaakaan. Ja itseasiassa haluaisin Jopon. (Dream on...) Mulla oli joskus nuorempana sellainen 21-vaihteinen superpyörä, mutta sillä pyöräily ei ollut kovinkaan mukavaa, kun piti kenottaa niin kummallisessa asennossa siinä. Muistatteko sitä aikaa, kun oli suorastaan muodikasta, että ratti oli alempana kuin penkki? Melkein kaikilla meidän kylän lapsilla oli niin, joten pitihän minunkin saada. Sitten sitä poljettiin selkä kipeänä, eriskummallisessa asennossa. Ei ollut ihan mun juttu. Nykyään poljenkin mielummin selkä suorassa ja siksi luotan noihin pyöriin mallia mummo.

Täytyy katsoa mitä teen sen pyörän korjauksen kanssa. Kovat ovat tuskat päästä jo pyöräilemään! Hyväkuntoisen, mutta käytetyn pyöränkin saisi edullisemmin kuin sen uuden, paremman vanteen. Ääh. Miksi kaikki on niin tyyristä?

5 kommenttia:

 1. Pitäisi kävellä kymmenen kilometrin päähän hakemaan pyörä kotiin. Iski pyöräilykuume sun juttuja lukiessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, mukava tartuttaa jokin positiivinen kuume! :)

   Poista
 2. Pyöräilyhulluna tekee mieli julistaa oikean pyöräilyn ilosanomaa, eli juuri sitä kun poljetaan selkä pyöreänä "pää alaspäin" ;D ja sellainen pikakiituri meille kotiutuu ehkäpä piakkoin!

  Vähän sama kuin juoksussa niin sama on pyöräilyssä. Kävely on kuin mummopyörä (tai Jopo), sillä pääsee paikasta A paikkaan B ja voi olla ihan tehokastakin.

  Mutta urheilumielessä on oikeanlainen pyörä kuin juoksu ja kun sillä pyörällä oppii polkemaan kokee samanlaisen flown kuin juostessa. Itse opin tämän spinnutunnilla, kun olin ensin kipeyttänyt persukseni aivan tautisen kipeäksi. Eipä kipeydy muuten enää :)

  Kohta pääsen fiilistelemään ihan ulos <3 ihana kevät!

  ps. entäs jos löytäisit käytetyn osan Ainottareesi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no se on totta! Perse noilla mummopyörillä kyllä kipeytyy. :D Muistan kyllä, miten sillä superpyörälläni oli ihana polkea lujaa ja tehdä sellaisia urheilullisia lenkkejä, mutta nykyään kun tarvitsen pyörääni enimmäkseen huvikäyttöön, kaupunki- ja työmatka-ajoon, niin saa kelvata tuollainen mummopyöräkin. :)

   Ja juu, ajattelin huomenna soitella pyöräkorjaamot läpi, jos sieltä löytyisi jotain sopivia, edullisia osia. :)

   Poista
  2. Tietääkseni myös Biltema ja Motonet myyvät edullisia pyöränosia erilaisiin pyöriin, vink vink!

   Poista