perjantai 27. huhtikuuta 2012

Hyvää.

Yksi ihanimmista tunteista on se terve väsymys kehossa rankan treenin jälkeen. Viikonlopun alkamisen, hyvän päivän ja hyvien uutisten piristämänä pingoin heti töiden jälkeen salille poikaystävän kanssa. Tuntui hyvältä, niin hyvältä, edellisestä kerrasta oli jo aivan liian pitkä aika. En edes muista milloin viimeksi olisin saanut aikaiseksi käydä kuntosalilla, ehkä joskus maaliskuun puolella? Tää huhtikuu on ollut ihan onneton liikuntojen suhteen muutenkin. Muutokset ja uusi "työ" ovat verottaneet voimia. Ja niin, ja niin. Niin varmaan. Motivaatiota on lähinnä saanut hakea kissojen ja koirien kanssa.

Mutta tänään voin kuitenkin olla ylpeä itsestäni. Ei tää kevät kokonaisuudessaan oo ollut huono liikunnallisesti, sillä selvitin kevään liikuntahaasteen kunnialla läpi. Kuudestakymmenestä päivästä olin saanut suoritettua jo 59 maaliskuun loppuun mennessä. Laskin huvikseni vielä haasteen jälkeisetkin liikkumiset ja tähän mennessä liikuttuja päiviä on ollut 71, tähän mennessä. Huomenna ja maanantaina tulee vielä toivottavasti pari päivää lisää. Enpä mä siis ihan epäonnistunut voi sanoa olevani, sillä ennen tätä projektia mä tuskin liikuin ollenkaan, ehkä sen pakollisen matkan kotoa bussipysäkille. Tai kotiovelta autolle. Tai sohvalta jääkaapille... Tulipa muuten mieleeni, että projektini täyttää pian vuoden, ihan toukokuun alussa, 3. päivä. Täytyy yrittää keskittyä niihin hyviin saavutuksiin ja olla miettimättä niitä olemattomia, esimerkiksi heikohkoa painon tippumista. Mutta silti, oon kulkenut ihan mielettömän matkan siitä mistä lähdin. Hyvä minä!

Liikuntahaasteista puheenollen, toukokuun alusta alkaa taas uusi, kesän liikuntahaaste. Luonnollisesti aion osallistua siihenkin ja rohkaisen teitä muitakin osallistumaan. Kiloklubin foorumilta löytyy taas informaatiota aiheesta. Perusperiaate on kuitenkin se, että tulevien neljän kuukauden aikana (1.5.-31.8.2012) liikutaan ainakin kuutenakymmenenä päivänä. Merkinnän saa, kun liikkuu puoli tuntia kyseisenä päivänä. Jos liikkuu useamman kerran tai tunnin päivässä, saa silti vain yhden merkinnän. Täältä löytyvät aiemmat osallistumiseni haasteisiin. Kesän liikuntahaaste jännittää tosi paljon, koska tiedän jo etukäteen, etten ehkä kykene samanlaiseen aktiivisuuteen, kuin nyt kevään haasteessa. Mutta ei se mitään, alkuvuodesta mulla oli muutenkin enemmän aikaa.

Oon tosi iloinen tällä hetkellä! Tänään on ollut hyvä päivä. Hyviä uutisia on suorastaan sadellut ovista ja ikkunoista! No, ei ihan, mutta kuitenkin. Toivottavasti teidänkin viikonloppunne alkoi yhtä hyvissä fiiliksissä kuin omani! Jos ei, niin muuttukoon se paremmaksi, aurinkoisemmaksi. Hyvää, hyvää. Nauttikaa auringosta!

9 kommenttia:

  1. Hei, onnea pian lähestyvälle vuosipäivälle ja kaikille hyville uutisillesi! Ja kiitos hienosta blogista jota on ilo seurata. Mä mietin kovasti tuohon liikuntahaasteeseen tarttumista, huomasin sun blogista sen jo aiemmin... Mutta jahkailen vielä ja hermoilen etukäteen sitä, että jos en pysty tuohon joka toinen pv tahtiin, tuleeko siitä sitten enemmän harmia, siis alanko suorittaa tai tehdä asiasta itselleni piiskaa... tai lisääkö se kilpailuhenkisyyttä, joka mulla joskus on riesana liikunnassa. Mutta joka tapauksessa on kyllä huima loikka tuo sinun liikuntamääriesi lisääntyminen! Ihan mahtavaa. Sulle tuosta haasteeesta ilmeisesti on ollut vain hyötyä :-) Asiasta toiseen, mulla on itselläni myös se kokemus että elämänmuutos voi olla hyvin syvä ja todellinen vaikka paino ei mitenkään radikaalisti muuttuisi. JOskus pitää tehdä rauhassa pohjatyöt ensin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iloinen, kiitos paljon ihanasta kommentista! Mukava kuulla, että blogini aiheuttaa iloa myös muillekin kuin itselleni. :)

      Itsekin myönnän, että olen jollain tapaa kilpailuhenkinen, mutta se on toisaalta motivoinut minua jatkamaan liikunnan parissa. Mutta ymmärrän kyllä hyvin mitä tarkoitat, se voi helposti viedä huomion tärkeimmästä, eli hyvästä olosta mitä liikunta itselle tuo. Täytyy kuunnella omaa kehoaan. :)

      Poista
    2. Heippa. Kyllä mä sen haasteen nyt otin. Luulen että siitä tulee ihan hauskaa!

      Poista
  2. Kivaa lukea tälläinen positiivinen teksti, toivottavasti fiilis jatkuu. :) Mulla on pienoisesta räkäisyydestä huolimatta oikeinkin hyvä fiilis, hyvä me! :) Miittiä odotellessa, viikon päästä, hurjaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Viime aikoina niitä negatiivisia postauksia on tullut vähän turhankin paljon, myönnän :D Mutta eiköhän tämä tästä. Uskoisin, että kesä tuo taas aivan uutta puhtia tähän projektiin!

      Poista
  3. Heips! Liityin lukijaksi. Olen viimeisten muutamien päivien aikana lukenut koko blogisi alusta tähän postaukseen asti. Kirjoitat todella hyvin, oli ilo lukea ja jään innolla seuraamaan tätä projektiasi. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Bobby Jean! Ilo saada sinut lukijakseni. :)

      Poista
  4. Sinulle on haaste blogissani:

    http://projekti20kg.blogspot.com/2012/04/paiva-kuvina-haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta, täytyy pistää toteutukseen jonain päivänä! :)

      Poista