keskiviikko 1. elokuuta 2012

1,2 kilometrin hölkkäPalasin eilen minireissultani. Nautiskeltua tuli kyllä, ehkä vähän liikaakin. Oli hillapiirakkaa, mansikkakakkua, porkkanapiirakkaa, grillissä tehtyjä hampurilaisia, mansikoita, hirvenkäristystä... ja niin edelleen. Tämä "nautiskelu" näkyy ja tuntuu kehossa. Kävin kyllä useamman kerran uimassa ja pyöräilemässäkin, mutta silti olin vähän turhan optimistinen ottaessani lenkkaritkin mukaan. En käynyt lenkillä kertaakaan, koska hyttysiä oli riesaksi asti kotipihallakin. Joojoo, huono tekosyy. Enimmäkseen vain laiskotti.Miniloma oli tietenkin ihan liian lyhyt, etenkin kun kuudesta vapaapäivästä joutui kuluttamaan 24 tuntia, yhden kokonaisen vuorokauden  matkustamiseen. Oikeasti matkustamiseen tuhraantui kaksi vapaapäivistä, mutta oli se sen arvoista kuitenkin. Kotona on ihana käydä, mutta paluu arkeen on aina yhtä nihkeä...

En kuitenkaan olisi voinut aloittaa arkeani paremmin. Herättyäni tänään ja pyörittyäni ensin turhautuneena pitkin asuntoa, päätin lähteä lenkille. Aivan lähellä on upeat lenkkeilymaastot ja korkeuseroja kyllä riittää. Tein tunnin lenkin, josta suurimman osan kävelin. Mutta tässä tulee hienoin osa: Otin hölkkäaskelia jo alkumatkasta, mutta lopussa vasta intouduinkin. Minä hölkkäsin 1,2 kilometrin putkeen, hitaasti ehkä, mutta minä todella hölkkäsin! Muistelin haastaneeni itseni alkuvuodesta hölkkäämään jossain vaiheessa vuoden aikana edes sen kilometrin putkeen, mutta kotona tarkistaessani asiaa huomasin, että olin alunperin haastanut itseni hölkkäämään vain puoli kilometriä. Ja tänään minä hölkkäsin sen matkan yli kaksinkertaisesti, tuosta noin vain! Siinäpä onnistumisen tunnetta! Toki useammille tuo matka on ihan säälittävän lyhyt, mutta itsehän en siis tosiaankaan ole ollut juoksijatyyppiä koskaan enkä ole hölkännyt noin pitkää matkaa vuosiin, joten olen äärettömän iloinen asiasta. Ja hassuinta oli, että ei tuntunut edes kamalan pahalta. Mukava huomata, että pystyy vielä yllättämään itsensä, kun yrittää.

12 kommenttia:

 1. Onnea hölkkäyksestä! Itseään kannattaa tosiaankin aina välillä haastaa:)

  VastaaPoista
 2. Onnea! Itsekin kävin vetäsemässä 2km hölkän :D Mahtavuutta ja haistatetaan kakat kaikille jotka vetää lämmittelyks 10km hölkäten. :D

  VastaaPoista
 3. Hyvä suoritus! Muihin on itteään turha verrata, omien ennätysten ja odotusten ylittäminen on onnistumista :)

  VastaaPoista
 4. Hieno suoritus! Äläkä yhtään vertaa itseäsi muihin, tai jos vertaat, niin vertaa siihen, että viime kesänä 2 minuuttia hölkkää oli mulle aluksi liikaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä määkin ensi kesänä juoksen jo 16 kilometrin lenkkejä! :)

   Poista
 5. Mikään hölkätty matka ei ole säälittävä! Jokainen aloittaa jostain ja sä olet kuule jo tuplannut ensimmäisen tavoitteesi ja se on saavutus se! Ties vaikka sittenkin olisit juoksijatyyppiä. Sellainen piirre voi olla piilevänäkin (minä jos kuka tiedän sen!). :)

  Keveitä askeleita edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Ja eihän sitä tosiaan tiedä, jos vaikka olenkin. Pikku hiljaa sitä kohti. ;)

   Poista
 6. Onnea hölkkäyksestä! Hieno saavutus, älä ollenkaan väheksy sitä :)

  VastaaPoista