keskiviikko 22. elokuuta 2012

Sticks and stones may break my bones...

En ole viime aikoina saanut kovin usein kuulla huomauttelua painostani tai ulkomuodostani. Pluskoon vaatekaupassa työskennellessäni asiakkaat usein toteavat miten mukavaa on, että myyjätkin ovat vähän pyöreämpiä. Näistä kommenteista en ole viitsinyt suivaantua, koska niinhän se on, eikä kommentteja suinkaan ole tarkoitettu loukkaamaan. Tänään kuitenkin eräs asiakas aiheutti pienen myrskyn pääni sisällä ja no, valitettavasti pilasi iltani. Tämä miesasiakas oli katselemassa farkkuja vaimolleen ja minä esittelin erilaisia malleja hänelle. Yksiä 42 koon farkkuja siinä katsottiin ja pohdittiin mahtaisivatkohan farkut mahtua vaimolle, hänellä kun kuulemma oli vähän turhankin paljon vatsaa ja Jennifen Lopezin takamus. Mies kertoi, että olipa vaimo vielä lyhytjalkainen, mutta aikalailla saman pituinen kuin minä. Siinä mies sitten silmäili minua päästä varpaisiin ja jotenkin pystyin arvaamaan mitä suusta oli tulossa seuraavaksi: "Mutta no... Sinä olet kuitenkin häntä pulleampi." En osaa edes kuvitella miten tyrmistyneeltä mahdoin näyttää. Kun sain koottua itseni, väläytin hänelle hurmaavimman hymyni ja totesin, että juu, en minä vielä ihan 42 koon farkkuihin sopisi

Asiakaspalvelutyö. Se, että joudut lammasmaisen tyynesti nielemään (melkein) kaikki tahdittomat ja typerät kommentit. Mies kiirehti kyllä korjaamaan, että eihän se kyllä pahe ole, mutta vahinko oli jo päässyt tapahtumaan. Eikä kauppojakaan syntynyt. Kävipä asiakas vain vähän solvaisemassa minua eikä edes lopulta ostanut mitään! 

No joo. Eihän tuo tosiaan pahimmasta päästä todellakaan ole eikä luultavasti hänen tarkoituksena ollut henkilökohtaisesti loukata, mutta kyllä se vain jo valmiiksi huonona päivänä osui ja upposi. Oliko ihan tarpeellista sanoa sitä ääneen? Että minä luultavasti olen pulleampi kuin hänen vaimonsa? Oho? Piti päästä kuitenkin sanomaan?

    Mikäpä se siinä. Toivotaan, että  huomenna on kaikin tavoin parempi päivä.

17 kommenttia:

 1. Asiakaspalvelun pahimpia miinuksia todellakin :( Toivottavasti huomisesta tulee parempi päivä!!! Tsemppiä! Ja hei, vielä joku päivä voit sitten tietäväisenä hymyillä, että noi farkutpas ovatkin liian isot ;) Sitä päivää kohti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on enimmäkseen ihania asiakkaita, eikä tommosia tarvitse kuulla kovin usein. On se silti jännä, miten tahdittomia ihmiset osaa olla. :D

   Kiitti tsempistä! Sitä kohti, nimenomaan. ;)

   Poista
 2. Ähhhhhh ärsyttävää. Oikein pisti suututtamaan täällä päässä.
  Mutta, älä anna imbesillien lannistaa, olet mahtava!

  VastaaPoista
 3. Siis en kestä. Mikä mölyapina, olis pitänyt itsensä kurissa. Miekin kuulin vähän aikaa sitten, että olen yhden naisen mielestä pullukka ja se riivaa minua vieläkin. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Sinulla on aivan ihana blogi! Löysin tänne sattumalta viime viikolla ja seurailen varmasti jatkossa tasaiseen tahtiin. Ihmiset saattavat joskus olla järkyttävän tahdittomia sanomisissaan (itsekkin asiakaspalvelutyössä olleena tiedän). Ehkä siitä tulee toisille, ja ehkä juuri niille, joilla on itsellään paha olla, hyvä fiilis päästä kommentoimaan ja loukkaamaan. Kertoo kyllä paljon ihmisestä jos päästää sellaista ulos suustaan, ketään ei ole oikeutettu loukkaamaan toista. Ihanaa kun laitoit yhteen päivityksen asukuvan, olet todella kaunis nainen. Toivottavasti syksystä tulee sinulle mukava!

  -Minttu

  VastaaPoista
 5. Edellisiä kompaten, asiakaspalvelutyössä olevia ei pidetä ihmisinä silleen, että tulisi ajateltua miten heitä kohtelee. He ovat vähän sellaista massaa. Tai ajatellaan, että he ovat tottuneet kuulemaan kaikenlaista ja se menee toisesta korvasta ulos samantien. No tuo mies ei kyllä osannut ajatella edes niin.

  Tsemppiä työpäiviisi ja mukavia asiakkaita jatkossa!

  VastaaPoista
 6. Auts mikä ääliö... Olen saanut joskus samanlaisia kommentteja, esim jos puhutaan jonkun toisen painosta niin minulle on sanottu että "ei se kuitenkaan noin lihava ole ku sinä". Nice!

  VastaaPoista
 7. Olen itsa kanssa joskus työskennellyt vaateliikkeewssä, miestenosastolla. kerran siinä tiskillä hinnoitellessani eräs miesasiakas tuli sisään ja kun kysyin häneltä että voiko häntä auttaa niin hän totesi vaan että "no ei, minunhan tässä pitäisi kysyä että voiko sinua auttaa!!" Hetken mietin että mitä ihmettä??! Kunnes hän sitten lähtiessään vielä totesi että "kaikkea hyvää nyt vaan, että muutaman kuukauden päästä on kyllä jo hieman pinkeämpi!!" Just joo, Äijä sit aatteli että oon raskaana. Kiitti ihan vitusti!! Se kyllä pilasi koko viikon. Ja itse olin just tiputtanut muutaman kilon...

  Samaten tässä keväällä kävi niin että yksi aliurakoitsija kysyi multa että voiko hän kysyä että oletko sä raskaana?! Mitä hittoa kysyt lupaa kun kerran jo kysyit. Sanoin että en ole niin tämä nainen vaan jatkaa että aijaa, no sä oot sit vaan saanut muutaman kilon lisää...

  Siis mistä näitä ihmisiä oikeen tulee?!

  VastaaPoista
 8. Ikävä kyllä tollasia ihmisiä on ihan liikaa, jotka vaan töksäyttää sanoja ulos suustaan, ennen kuin ajattelevat mitä siitä seuraa. Joltain puuttuu empatia-kyky kokonaan tai sitten haluavat vain pönkittää omaa itsetuntoaan morkkaamalla muita.

  Kovasti tsemppiä duuniin ja painonpudotukseen! <3

  VastaaPoista
 9. No just, multa kans kysyttiin se maailman kauhein kysymys "ootko raskaana?" ja tää ko. henkilö vielä alusti kysymyksensä niin, että "naisiltahan ei ikinä kyllä sais kysyä, mutta....."

  PIRU VIEKÖÖT. Tapahtumasta on jo varmaan kaksi kuukautta ja vieläkin se v-tuttaa kun sitä muistelee.

  En vaan voi tajuta, miksei jotkut aattele yhtään mitä suustaan päästää!

  VastaaPoista
 10. Voi...olipa siinä idiootti. Siinäpähän näytti, miten huonot käytöstavat on ja miten urpo hän itse oli.
  Nostan hattua sulle kun jaksoit hymyillä..itse olisin kyllä polttanut päreeni saman tien!

  Sä oot just hyvä sellaisena kun oot, inhottavaa tommoinen vertailu :/

  VastaaPoista
 11. Argh! Mulle on myös joskus asiakas heittänyt oletko raskaana kommentin ja vaikka siitä on vuosia aikaa niin muistan vieläkin sen fiiliksen...mutta eiköhän toikin möläytys kerro enemmän siitä asikkaasta kun susta. Mitä ääliöitä!

  VastaaPoista
 12. Äh, ärsyttävä tilanne. Mutta asiakas ei ole aina oikeassa, ja vaikka miten pitäisi hymyillä ja jaksaa, ei loukkauksia tarvitsisi kenenkään kuunnella! Hienosti hoidettu tilanne kuitenkin, tuossa tilanteessa olisi voinut heittää vastaloukkauksenkin, mutta onneksi pysyit skarppina. Ehkä mies tajusi itsekin toimineensa ajattelemattomasti, ehkä ei, eikä sillä enää ole juuri väliäkään - moinen kommentti ansaitsee jäädä omaan arvoonsa. :)

  VastaaPoista
 13. Ihan kamala tilanne :( Minä en ole ikinä ymmärtänyt, mitä nautintoa ja voitontunnetta jotkut ihmiset saavat muiden mollaamisesta. Eiväthän kaikki toki ymmärrä niin tekevänsä, mutta jotkut selvästi saavat siitä itselleen kiksejä.

  Hyvä, että osaat olla urhea tollaisen jälkeen! Hiiteen tyhmät ukkelit:)!!

  VastaaPoista
 14. Pakko myös tähän kommentoida, että nuo "oletko raskaana"-kommentit on kyllä sitä kommentoinnin eliittiä, enkä usko että kukaan nainen, pyöreä tai ei, ole päässyt niiltä välttymään. Muistan yo-päivänäni, olin pukeutunut mielestäni tosi kauniiseen mekkoon ja kuvittelin olevani tänä erityisenä päivänä kaunis ja piilottavani edes suht. hyvin ylimääräiset kiloni. No, menin ystävieni kanssa syömään ja matkalla ravintolaan vastaan käveli "pulsu" joka kommentoi: "Noin nuori ja raskaana, onneksi sait lakin" jep, kiva oli ilta ja ruokahalu meni. Vieläki 6 vuoden jälkeen sen muistaa.

  VastaaPoista
 15. Sinut on haastettu!
  http://hiilarihirmu.blogspot.fi/2012/08/eleven-things.html

  VastaaPoista