keskiviikko 17. elokuuta 2011

Punttis, punttis, punttis! Anna punttikselle mahdollisuus! - Helga, Pasila.

Lupasin kirjoittaa kuntosalista ja omasta suhteestani siihen. Oon varsin hullaantunut kuntosalilla käymiseen, mikä on sinänsä hassua, koska en ole aiemmin pitänyt sitä kovinkaan mielenkiintoisena. Nyt kun liikunnastakin on tullut arkipäivää, olen huomannut, ettei kuntosaleilu olekaan sen hullumpaa.
       Varsinaista saliohjelmaa mulla ei vielä ole, koska oma lukujärjestys on vielä sen verran epäselvä enkä tiedä kuinka usein ylipäätään pääsen salilla käymään. Ja koska sali sijaitsee kouluni vieressä ja koulu 35 kilometrin päässä, on salikäynnit sijoitettava kouluajalle. Lisäksi on otettava huomioon kyydissäni kulkevat koulukaverini. Jos koulu loppuu kaikilta neljältä, en vain voi päättää, että hei, minäpäs jäänkin salille vielä tunniksi, odotelkaa te vaikka sillä aikaa. Ollaan toki kyytiläisten kanssa suunniteltu salille menoa yhdessä, mutta toistaiseksi se on jäänyt vielä toteuttamatta. Aikataulujen sovittaminen yhteen on niin hankalaa.
       Mutta onneksi minulla on hyppytunteja lukujärjestyksessä ja pääsen ainakin itsekseni toisinaan huhkimaan. Kuten sanoin, mitään järkevää ohjelmaa ei vielä ole, mutta olen miettinyt sellaisen suunnittelevani, kunhan tiedän paljonko salilla tulen oleilemaan. Toistaiseksi olen tyytynyt vain treenaamaan koko kehoa. Olen aina aloittanut lämmittelemällä crosstrainerilla tai juoksumatolla, jonka jälkeen olen siirtynyt varsinaisiin laitteisiin ja päättänyt kuntoilun jälleen crosstraineriin ja venyttelyyn. Ainoa harmillinen asia on, että osa näistä laitteista, joita en osaa nimetä, on mitoitettu pitkäraajaisille ihmisille. Mun kädet on niin lyhyet, ettei ne yllä edes jalkaprässissä oleviin kahvoihin, vaan mun täytyy pitää kiinni penkin reunoista, näin esimerkkejä mainitakseni. Koska en osaa nimetä näitä muita laitteita, en ala selittämään sen enempää, totean vaan, että hankalaa meinaa toisinaan olla. Muutenkin kaipaisin ehkä jonkinlaista pikaista esittelyä laitteistoon, jotta osaisin ottaa kuntosalista kaiken mahdollisen hyödyn irti. Tuntuu välillä vähän hölmöltä haahuilla ympäri salia, miettien, mitenköhän tuotakin laitetta käytetään. Tarvitsisin joskus jonkun kokeneemman kaverin mukaan.
        Löysin sivuston, jossa on kehitelty valmiiksi kuntosaliohjelmia aloittelijoille. Olen sitä jo jonkin verran tutkaillut, mutta ajattelin perehtyä siihen paremmin sitten kun tiedän tulenko treenaamaan salilla kerran, kahdesti vai kolmesti viikossa. En tiedä kuinka päteviä nuo ohjelmat ovat, mutta toivottavasti niistä on jotain apua treeniohjelmani kehittelemiseen.

Lähdetään huomenna opintomatkalle Turkuun koulun kanssa. Koko päivä taitaa mennä matkustaessa. Turussa ehditään olla muutama hassu tunti, jonka aikana kierrellään näyttelyitä ja museoita, kunnes lähdetään taas paluumatkalle. Huh. Päivästä on tulossa pitkä. Oon ajatellut ottaa matkalle hieman evästä: Banaaneja, lohkottuja omenia, paljon vettä ja pähkinöitä. Lisäksi kävin ostamassa puhallettavan niskatyynyn, että voin vetää sikeitä bussissa. Huomisen liikkuminen rajoittuu varmaankin ympäriinsä ravaamiseen, mutta liikuntaahan sekin on. Herätys on viideltä, joten täytyypi siirtyä laittamaan tavarat valmiiksi aamua varten ja ottamaan unta palloon. Nighty night!

2 kommenttia:

  1. Kiitti kun linkitit tuon (kuntosali)sivuston :)

    VastaaPoista
  2. Eipä kestä, toivottavasti siitä on hyötyä muillekin! :)

    VastaaPoista