maanantai 19. syyskuuta 2011

Syyllisyydestä.

Tuntuu hämmentävältä katsoa itseään peilistä ja nähdä yllään ne vaatteet, jotka joskus kiristivät tai eivät edes menneet päälle. Haluaisin ymmärtää ja sisäistää asian, mutta mieli ei anna. Se kokoajan uskottelee, että tässä on nyt kyseessä pelkkä sairas pila, et sinä mitään ole laihtunut! Huomenna kun heräät, niin olet taas siinä samassa, vanhassa vartalossasi ja elät samaa vanhaa elämääsi. Hah, luulitko muka, että olisit oikeasti jotain saavuttanut? No, et ole! Ja tämä pelko on hämmästyttävän todellinen. Pelottaa, että tämä kaikki vedetään jalkojeni alta ja yhtäkkiä huomaan olevani lähtöpisteessä. Mikään ei ole muuttunutkaan. Kaikki on täsmälleen samalla lailla kuin aiemmin. Jos olenkin nähnyt vain unta...
 
      Paino ei ole nyt hetkeen liikahtanut alaspäin, ihan ymmärrettävistä syistä. Koko syyskuu on sujunut melko alavireisesti. Siinä missä viime kuussa liikuin 33 tuntia, nyt olen liikkunut vain 13. Onhan tätä kuuta jäljellä vielä, mutta en usko, että tilanne muuttuu kovinkaan dramaattisesti. Onhan asiat toisaalta jo nyt paljon paremmin kuin ennen elämäntapamuutosta, kun en liikkunut oikeastaan yhtään. Mutta en ymmärrä mistä oon taas oppinut syyllistämään itseäni. Mikään ei tunnu riittävän, vaikka olisihan tässä paljon syitä olla tyytyväinen itseensä. Silti katson itseäni jatkuvasti suurennuslasin läpi ja löydän aina vain parannettavaa ja parannettavaa. Totta sekin, ettei ikinä ole täysin valmis ja aina on parannettavaa, kyllä, mutta kunpa oppisi tuosta järjettömästä syyllisyydestä pois.

--

Day 10 - What was the hardest thing you gave up during this “weight loss.”
- En oikeastaan ole luopunut mistään. Olen vain opetellut kohtuuden. Luulin, että tää olisi paljon vaikeampaa, mutta oon oikeastaan yllättynyt varsinkin siitä, miten helposti kaikki alkoi! Onhan tässä ollut vastoinkäymisiä ja heikkoja hetkiä paljonkin, mutta missään vaiheessa en ole luovuttanut. (Luovuttaminen ei ole enää edes vaihtoehto.)

Day 11 - Your favorite thinspo blog and why!
- Seuraan aika monia laihdutus-/elämäntapamuutosblogeja, mutta en oikeastaan osaa nimetä mitään tiettyä lempparia. Motivoitte kaikki niin paljon!

Day 12 - What do you normally eat?
- Noh, mun nykyiseen normaaliin ruokavalioon kuuluu itsetehty kotiruoka, salaatit, hedelmät, vihannekset, pähkinät, kuivatut hedelmät, ruisleipä, jogurtit... En noudata mitään tiettyä ruokavaliota, vaan yritän löytää sellaisen kultaisen keskitien. Yritän syödä mahdollisimman terveellisesti (satunnaista herkutteluakaan unohtamatta).

Day 13 - Are you losing weight in a healthy or unhealthy way?

- Terveellä tavalla. En oo missään vaiheessa oksentanut tai edes harkinnut sitä. Mun suhde ruokaan on tällä hetkellä ihan terveellä pohjalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti