maanantai 6. helmikuuta 2012

Tanssia ja kaaliwrappeja.

Myönnän! Olen syyllinen! Laiskottelin viime viikonkin... Melkein. Liikkumiseni rajoittui vain tiistain 50 minuutin ja keskiviikon puolentunnin kävelylenkkeihin, sekä torstain ClubDance-tuntiin ja 30 minuutin kuntosalilla pyörähtämiseen. Ja lauantaina tuli haahuiltua monta tuntia kirppareilla, mutta sitä ei mielestäni voi oikein laskea liikunnaksi... Laiskuuteeni minulla on monia (teko)syitä. Maanantaina oli se pikaflunssa, koko viikon on ollut ihan hirveät pakkaset enkä ole viitsinyt rasittaa autoa (tai itseäni) käynnistämällä sitä turhaan. Eikä olisi tullut kuuloonkaan, että olisin kävellyt salille, ehei. Ulkonahan oli herranjesta Siperia! Ja yksi aika päteväkin syy oli perjantainen hammaslääkäri, jonka jälkeen mun olisi ollut turha edes kuvitella mitään liikunnallista. Olin koko loppupäivän niin tokkurassa pelkoon saamastani rauhoittavasta, että olisin pahimmassa tapauksessa vain telonut itseni.

Mutta (teko)syiden selittely saa loppua siihen. Tänään alkoi taas uusi, parempi kausi. Motivaatiota on taas selvästi enemmän. Kävin tänään tanssimassa Killerillä. Jos voisin antaa miljoona ruusua jollekin, niin antaisin sen tanssituntien vetäjälle, Elinalle. Olen hehkuttanut häntä niin monesti aiemminkin, mutten voi olla hehkuttamatta häntä edelleen. Jos joku ihminen on ihana, niin hän. Kertakaikkiaan. Mua melkein alkaa jo nolottaa tää mun fanaattisuus, mutta en voi sille mitään, ei se oo mun syytä! Ja ei sillä, oon tykännyt Killerin henkilökunnasta kyllä muutenkin. Asiallista palvelua. :) Jos joku Jyväskyläläinen sattuu lukemaan tätä ja miettii kuntosalille kirjautumista, niin voin suositella Killerin liikuntakeskusta lämpimästi. Itse olen tykännyt, paljon.

Tänään päivällinen/illallinen venähti jälleen vähän myöhäiseksi, koska treeneistä kotiuduin vasta joskus kahdeksan jälkeen. Pongasin joku aika sitten KuntoPlus-lehdestä ohjeita terveellisempien wrapien tekoon. Lehdessä oli monia erilaisia ohjeita, joissa jokaisessa tortillalättyjen sijaan käytettiin muunmuassa kaalin lehtiä. Päätin kokeilla tätä ideaa, hieman täytteitä muokaten omaan makuun sopiviksi. Ohje on tosi simppeli:


Kaaliwrapit
Ainekset:
- Kaalinlehtiä
- Haluamiasi täytteitä

1. Irroita kaalin lehdet kokonaisina ja mahdollisimman ehjinä
2. Valmista täytteet.
3. Täytä kaalinlehti tavallisen tortillalätyn tapaan.

Käyttämäni raaka-aineet.

Itsehän täytin tortillani mausteisella jauhelihaseoksella, salsalla, nokareella creme fraichea, ananaksella, salaattijuustokuutioilla, tomaatilla, kurkulla, paprikalla ja punasipulilla. Haasteellisinta oli kaalin käsittely. Keräkaalista irroitettavat lehdet tahtoivat repeillä, joten siinä sai olla tosi varovainen. Muuten homma oli helppoa ku heinänteko! Suosittelen kokeilemaan, olivat nimittäin aivan superherkullisia.

Valmis wrap. Omnom.

Mies on alkuviikon omilla reissuillaan, ja vaikka yksin oleminen on kurjaa, niin jotain positiivista sentään tässäkin - pystyn kokeilemaan uusia reseptejä rauhassa. Voin ehkä jopa vähän hullutella! Tehdään kyllä miehenkin kanssa paljon terveellistä sapuskaa, mutta nyt voin kokeilla sellaisiakin ruokia, joita mies ei itse suostuisi tekemään tai syömään. Pakko ottaa heti kaikki irti tästä vapaudesta!

1 kommentti:

  1. Jännä idea toi kaaliwrap! Pitää varmaan pistää testaukseen. :)

    VastaaPoista