perjantai 3. helmikuuta 2012

Tammikuu pähkinänkuoressa.

Hups, lupaamani yhteenveto tammikuusta ei onnistunutkaan eilen. Mutta tänään se tulee. Otin juuri mitat, vaikka nyt ei olekaan ehkä paras ajankohta siihen, koska maha on selvästi hieman turvonnut. Mutta no, ei voi mitään. Tässä hieman faktoja pöytään.

Pituus 166 cm
Paino projektin alussa 3.5.2011 - 110 kg
Paino alimmillaan projektin aikana 28.8.2011 - 100kg 
Paino uuden alun alussa 1.1.2012 - 106 kg
Tämän hetkinen paino - 102,5 kg
Tavoitepaino - 65 kg

Muutama sananen koko taipaleesta: Pitkä on matka, ja kieltämättä edelleen ottaa vähän päähän tuo loppuvuoden hurja nousu painossa. Kokoajan kuitenkin yritin enkä missään vaiheessa täysin luovuttanut, vaikka motivaatio kieltämättä toisinaan vähän laskikin pitkän jumituksen takia. No, turha se on voivotella enää, vaan yrittää uudelleen, entistä kovemmin.

tammikuun alussa, vaikka kuvasta ei juuri pysty eroa mihinkään tekemään.

Tammikuun saldo: Kuten voitte laskea, tammikuussa tippui 3,5 kiloa. En ole tyytyväinen, koska ensimmäiset pari kiloa (nesteitä, uskoisin) lähtivät suunnilleen viikossa... Lopuissa 1,5 kiloa sitten olikin tekemistä. Liikuin aika paljon (lukuunottamatta viimeistä viikkoa), noin 26 tuntia yhteensä. Se on aika hyvin, sillä aiemmin projektin aikana olen liikkunut vain yhtenä kuukautena enemmän. (Se oli elokuu ja silloin liikuin 33 tuntia kuukaudessa.) Kevään liikuntahaasteessa sain 20 päivää täyteen, eli mikäli jatkan samaan malliin, haaste on suoritettu jo maaliskuun loppuun mennessä. Se olisi toki hienoa, mutta en kuitenkaan vaadi itseltäni sitä. Kunhan haaste tulee suoritetuksi ajallaan. Syömiset menivät mielestäni ihan hyvin, herkuttelut pysyivät kurissa ja saan viivata yli Haaste 2012:sta kohdan 04 - yksi kuukausi karkkilakkoa. Karkeista erossa pysyminen ei edes tuottanut vaikeuksia, yllättäen. Muut herkut sen sijaan houkuttelivat vähän liikaakin. Mutta kohtuus oli hyvä ystävä, jes.


(kuvat tammikuun puolesta välistä, 
pahoittelen hölömöjä ilmeitäni 
ja ah, niin ihania peilikuvia.)

Senttejä karisi yhteensä 14. Pääsin melkein niihin mittoihin, joissa olin syyskuun alussa. Joissakin osin jopa paransin, mutta joistakin kohdista olin edelleen sentin tai puoli senttiä paksumpi.

Tässä tulee kehitys sentteinä. Sisällytän mukaan myös ihan ensimmäiset sekä edelliset mitat, vertailun vuoksi. Suluissa olevien +- -senttien selitykset: (muutos 2.1. verrattuna) (muutos viimeisimpiin mittoihin viime vuonna eli 7.9.2011) (kokonaismuutos)

                4.5.11    2.1.12    2.2.12       

Kaula         42           38                37,5           (-0,5) (+0,5) (-4,5)
Käsi             41           38                37              (-1) (+0,5) (-4)
Rinta          123         112             111            (-1) (+1) (-12)
Vyötärö    102         90                88              (-2) (+-0) (-14)
Napa           113         104             101            (-3) (-1) (-12)
Lantio        126         115              112,5        (-2,5) (-0.5) (-13,5)
Reisi            76           71                69              (-2) (+1) (-7)
Pohje           46           43                41              (-2) (+-0) (-5) 

Yhteensä senttejä lähtenyt koko projektin aikana 72 senttiä.


Ihan huikeat. Jos joku voi vielä kehtaa väittää, että oon luuseri enkä ole onnistunut missään, niin voi mun puolesta painua... muualle. Parhaimmillaan, eli silloin syyskuun alussa, oli senttejä lähtenyt peräti 73,5 senttiä. Mutta nopeastihan ne puoltoista senttiä johonkin hukkaa. Vaikka painoa onkin siihen verrattuna vielä 2,5 kiloa enemmän, niin silti oon periaatteessa, ainakin mitoiltani, melkein siinä mihin viimeksi jäin. Ehkä ne 2,5 kiloa on jämähtänyt naamaan, hehe. B)

Kun vielä vähän noita senttejä analysoi, niin tammikuu on ollut aika antoisa keskivartalon suhteen, sieltä (ja jaloista) on lähtenyt eniten senttejä. Navan kohdalta jopa kolme, hiphei! Mutta se niistä mitoista.

kesäkurpitsakanootteja salaatin kera, nom.

Haaste 2012

Vuoden alussa tein itselleni haaste-listan, johon kuului 25 elämäntaparemppaan ja 15 muuhun elämään liittyvää haastetta. No, suoritinko ainuttakaan niistä? Kyllä, mm. seuraavat sain tosiaankin viivattua yli:

04 Yksi kuukausi karkkilakkoa.
10 Opettele tekemään vihersmoothie. (Opettelin!)
11 Opettele uusi, terveellinen resepti. (Kyllä, Takkusen blogista bongattuja Kesäkurpitsakanootteja.)
17 Järjestä arvonta blogissa. (Tehty.)
18 Venyttele joskus vähintään 45 minuuttia putkeen. (Sir, yes sir!)

Mitäs muuta? No, sain myös erään haasteen ekan osan suoritettua, nimittäin - 09 Liiku vähintään kolmena viikkona yhdeksän tuntia. 1/3 haasteesta suoritin ihan ekalla viikolla. Taisin liikkua silloin tasan yhdeksän tuntia.

Muu elämä-listalta en saanut vielä mitään viivattua yli. Kuitenkin olin ahkera siinäkin, kirjoitin jo kolme runoa kymmenestä, luin peräti kahdeksan kirjaa kymmenestä ja katsoin yhdeksän elokuvaa viidestäkymmenestä. Tammikuu oli siinä mielessä aika poikkeuksellinen, että suorastaan ahmin noita kirjoja. Ajattelin aiemmin kymmenen kirjan olevan sopiva määrä, ehkä hieman haastava koko vuodelle. Mutta niinpä vain kävi, että sain suoritettua melkein koko haasteen pelkästään tammikuussa. Ajatella. Koko ajatus lähti siitä, että halusin lukea enemmän, koska viime vuonna luin tuskin kahdeksaakaan kirjaa.


Summa summarum: Tammikuu oli ihan jees. Hetkittäin meinasi tuskastuttaa valtavasti, koska paino ei pudonnut niin nopeaa kuin olisin halunnut. Mutta ilmeisesti kova työ ei mennyt hukkaan, koska senttejä lähti niinkin mukavasti. Mitä tästä tammikuusta jää päällimmäisenä mieleen? Voguing, vihersmoothiet ja kirjojen ahmiminen. Siinä minun tammikuuni pähkinänkuoressa.

14 kommenttia:

  1. Et todellakaan ole mikään luuseri. Jos joku muka niin sanoo, niin se on kateellisuutta se! Sulla on tullut todella upeita tuloksia!!! Voit onnitella itseäsi hienosta Tammikuusta! Ja vaikka tuloksia ei oliskaan, niin itse olen sitä meiltä, että se, että on lähtenyt ajattelemaan omaa terveyttään ja yrittää tehdä asialla jotain on todella iso juttu!!!! Näytät todella hyvinvoivalta kuvissa ja se, jos mikä on KAIKKEIN tärkeintä!! :))

    Ps. En ole kesäkurpitsan ystävä, mutta voisin jokupäivä kans kokeilla tota reseptiä. Näyttää sen verran hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ihanasta kommentistasi. :) Olet aivan oikeassa - jo se, että haluaa ja yrittää muuttaa elämäänsä terveellisempään suuntaan, on hienoa. Sitä ei pitäisi kenenkään tulla lannistamaan!

      Suosittelen kokeilemaan tuota reseptiä, se oli todella herkullinen. :)

      Poista
  2. Kun kuvia katsoo, niin en uskoisi että painat sen mitä painat! Näytät sopusuhtaiselta ja hyvinvoivalta!

    Jatka samaa malliin vain, kyllä niitä tuloksiakin tulee, kun vain sinnikkäästi tekee töitä. Tämä on myös hyvä ohje minulle itselleni ;)

    Ensimmäisessä kuvassa näyttää olevan mukana myös joku söpö karvainen linssilude, ellen nyt ihan väärin katso :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kyllä. Kissani Leelo tuli jalkoihin pyörimään kesken kuvaussession. :D

      Ja kiitos tsemppaamisesta! Tuo on hyvä ohje, ihan kaikille. :)

      Poista
  3. Onneksi olkoon, ihan älytön määrä senttejä rapissu pois!! Ja oisko se sitte niin, että sulle on tullu sen verran lihaksi tänä aikana ettei se paino sen takia meinaa liikkua alaspäin? En minä näistä asioista tiiä, kunhan arvelin :). Mutta siis hienoa! Ja et _todellakaan_ näytä 100-kiloiselta vaan paljon kevyemmältä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi. :) En tosiaan tiedä, vaikka toivon kyllä, että se läski olisi muuttunut lihakseksi ja sen takia paino ei niin nopeasti tipu. Vaikka no, luulisi sen tippuvan silti, kun kuitenkin näin korkeissa lukemissa ollaan. No, sama se, eiköhän se siitä lähde jossain vaiheessa tippumaan kun jatkaa samaan malliin. :)

      Poista
  4. Oli pakko tulla kommentoimaan, että näytät kuvissa todella hyvältä ! Et tosiaan näytä 100 kiloiselta. Ja sinulla on ihana tyyli :)

    VastaaPoista
  5. Näytät tosi upealle! :) Ja ihana asu! Ja minun on pitänyt jo moneen otteeseen kommentoida aiemminkin, että sie liikut niin paljon verrattuna aiempaan että paino junnaa tasan varmasti paikoillaan ihan sen takia että sinun lihasmassa kasvaa, tunnetusti painaa paljon enemmän kuin läski. Ja kuten itsekin huomaat noista senteistä, niin oikeasti paljon on tapahtunut :) Sitä vaa'an lukemaa ei kannata niin paljon katsella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Oonkin yrittänyt olla liikaa stressaamasta vaa'an lukemista, tärkeintä on kuitenkin hyvä olo mikä kaikesta tästä tulee. Ja ehkä nuo sentit on tosiaan vähän totuudenmukaisempi mittari, niissä ainakin tuntuu muutosta tapahtuvan aina aika ajoin. :)

      Poista
  6. Hienosti senttejä lähtenyt! Mä alan tässä pikkuhiljaa tekemään paluuta tänne blogimaailmaan :)

    VastaaPoista
  7. aivan mahtava blogi sulla! ollaan sinun kanssa muutama maili vaihdeltu, ja nyt linkitit mulle blogisi, joten sitä kautta eksyin tänne (-: olet todella rohkea kun uskallat pitää näin avoimesti blogia, ja tää on myös jotenkin todella inspiroivaa luettavaa ! tulee sellanen olo että tarttis itekin alkaa tehdä jotain. :) - vilja

    VastaaPoista
  8. JESS! Nainen, näytät shhhaairraan hyvältä! =)

    VastaaPoista
  9. HIenosti on senttejä lähtenyt! :)

    VastaaPoista